فروشگاه اینترنتی کاما
موکاپات یکی از سادهترین و محبوبترین ابزارهای دمآوری قهوهست. این قهوهساز روگازی برای اولین بار در ایتالیا طراحی شد و خیلی سریع جای خودش رو در آشپزخونهها پیدا کرد. دلیلش هم واضحه: استفاده راحت، قیمت مناسب و نتیجهای خوشطعم.
با موکاپات میتونی توی چند دقیقه یه قهوهی غلیظ و خوشعطر آماده کنی. حتی اگه تازه وارد دنیای قهوه شدی، نگران نباش. کار کردن باهاش سخت نیست و فقط چند نکتهی ساده داره.
موکاپات یه قهوهساز سهقسمتیه.
بخش پایینی یا مخزن آب
قسمت میانی یا سبد فیلتر قهوه
بخش بالایی برای جمع شدن قهوه دمآوریشده
عملکردش هم خیلی سادهست. وقتی آب داخل مخزن با حرارت گرم میشه، بخار و فشار ملایم ایجاد میکنه. این فشار باعث میشه آب از بین پودر قهوه عبور کنه و در نهایت، عصاره قهوه داخل بخش بالایی جمع بشه.
بعضیها به موکاپات میگن «اسپرسوساز روگازی». البته اسپرسوی واقعی نیست چون فشارش کمتر از ۹ بار استاندارده. اما نتیجه قهوهای غلیظتر از قهوه فیلتری و نزدیک به اسپرسوست.
چیزی که محبوبیت موکاپات رو بیشتر میکنه، سادگی کارشه. نه به برق نیاز داره، نه به ابزار پیچیده. فقط یه اجاق گاز کافیه.
برای شروع دمآوری با موکاپات، به ابزار زیادی نیاز نداری. همین چندتا کافیه:
موکاپات در اندازه مناسب (بسته به تعداد فنجونهایی که میخوای).
آب تمیز و فیلترشده؛ نه جوشیده و نه خیلی داغ. بهترین گزینه، آب تازه و خنک هست.
قهوه تازهآسیابشده با درجه متوسط رو به ریز (نه خیلی ریز مثل اسپرسو).
اجاق گاز یا شعله کوچک برای گرم کردن.
قاشق کوچک برای همزدن قهوه در انتها.
همین وسایل ساده باعث میشن توی هر خونهای بتونی یه فنجون قهوه خوشطعم و متعادل آماده کنی.
دمآوری با موکاپات آسونه، فقط کافیه چند قدم رو بهترتیب انجام بدی:
مخزن پایینی موکاپات رو با آب تازه و خنک پر کن. دقت کن که آب فقط تا زیر سوپاپ پر بشه. بیشتر از این مقدار خطرناکه و روی طعم قهوه هم تأثیر بد میذاره.
سبد فیلتر رو پر از قهوهی آسیاب متوسط رو به ریز کن. سطح قهوه رو صاف کن ولی فشار نده. تمپ کردن برای موکاپات لازم نیست.
قسمت بالایی و پایینی رو محکم کن تا آب یا بخار بیرون نزنه. اما لازم نیست بیش از حد سفت بشه.
موکاپات رو روی اجاق با شعلهی کم تا متوسط بذار. شعله زیاد باعث میشه قهوه بسوزه یا طعم تلخ پیدا کنه.
وقتی قهوه شروع به بالا اومدن میکنه، صدای قلقل ضعیفی میشنوی. این صدا نشونهی نزدیک شدن به پایان دمآوریه. وقتی صدا شدیدتر شد و بخار زیادی بیرون زد، یعنی آب مخزن تموم شده و دمآوری به پایان رسیده. در همین لحظه باید شعله رو خاموش کنی تا از سوختن قهوه جلوگیری بشه.
وقتی همه قهوه بالا اومد، با یه قاشق کوچیک هم بزن تا طعم یکنواخت بشه. بعد بریز توی فنجون و از عطر و طعم قهوه تازه لذت ببر.
همیشه از آب تازه و خنک استفاده کن. آب جوشیده یا کهنه طعم قهوه رو خراب میکنه.
قهوه رو خیلی ریز آسیاب نکن. آسیاب خیلی ریز باعث تلخی و گرفتگی موکاپات میشه.
شعله رو ملایم نگه دار. حرارت زیاد به سرعت قهوه رو میسوزونه.
وقتی صدای قلقل شدید شنیدی، زود شعله رو خاموش کن. این کار از طعم سوختگی جلوگیری میکنه.
بعد از هر بار استفاده، موکاپات رو خوب بشور و خشک کن. باقی موندن قهوه یا رطوبت روی طعم دفعه بعد اثر منفی داره.
موکاپات یکی از سادهترین روشها برای درست کردن قهوهی غلیظ و خوشطعم توی خونهست. با رعایت چند نکتهی کوچک، میتونی هر بار یه فنجون قهوه عالی دم کنی. نه به ابزار پیچیده نیاز داری و نه تجربهی خاص. فقط کمی دقت و تمرین کافیه.
برای اینکه قهوهت همیشه طعم تازه و عالی داشته باشه، بهتره از دانه قهوه تازهبرشته استفاده کنی. همینطور داشتن یه آسیاب خوب و یه ترازو دقیق میتونه تجربهت رو خیلی بهتر کنه. همهی این محصولات رو میتونی توی فروشگاه کاما پیدا کنی و دمآوریهات رو به سطح بالاتری ببری.
تمام حقوق اين وبسايت نیز برای فروشگاه آنلاین کاما است.