تاثیر ارتفاع کشت در کیفیت طعمی قهوه

Saturday، ۱۵ Bahman ۱۴۰۱

تاثیر ارتفاع کشت در کیفیت طعمی قهوه

بر اساس یک قانون نانوشته هرچه مرتفعتر، بهتر. اما از همه مهمتر، این یک قانون ثابت نیست. مانند تمام ویژگیهای قهوه، ارتفاع از چیزی که بنظر میرسد پیچیده‌تر است. بیشترین گونه های با ارزش قهوه‌ی عربیکا معمولاً در ارتفاعات بالای 1000 متر (3300 فوت) از سطح دریا رشد می‌کنند و میتوانند تا ارتفاعات 2500 متر(8200 فوت) نیز رشد کنند. گونه‌های کمتر-دلخواه روبوستا از ارتفاع سطح دریا تا 1000 متر بالاتر از آن رشد میکنند. باور بر این است که در ارتفاعات بالاتر، آب و هوا خنک‌تر بوده و باعث طولانی‌تر شدن دوره تکامل گیلاس‌های قهوه شده و طعم های ممتاز آن را ایجاد می‌کند. به هر حال گیاه قهوه با سرمای زیاد هم سازگار نیست که همین امر باعث رشد قهوه در مناطق استوایی می‌شود. کیفیت فنجان قهوه به جنبه‌های خاستگاهی زیادی از جمله خاک، آب‌وهوا و روند تکامل بستگی دارد. این حقیقت دارد که هیچ قهوه بی‌نظیری زیر ارتفاع 1000 متر(3300 فوت) رشد نمی‌کند. همچنین این نکته حقیقت دارد که بهترین قهوه‌های مشاهده شده و پرطرفدار لزوماً مربوط به ارتفاعات خیلی بالا نیستند. بعضی اوقات یک اقلیم محدود(خرد اقلیم) با ارتفاع پایین میتواند مانند یک اقلیم مرتفع عمل کرده و نتایج مشابهی را رقم بزند.