Saturday، ۲۹ Bahman ۱۴۰۱
"۱۰۰ درصد عربیکا" برچسبی رایج و زینتی است که روی پاکتهای قهوه همه جا دیده و بعنوان نشانهای از کیفیت شناخته میشود. "قهوه عربیکا (Coffea Arabica)" اسم قهوهای است که بیشترین کشت وسیع گونههای قهوه را به خود اختصاص داده است ("قهوه روبوستا" گونه دیگری است که بصورت وسیع کشت میشود، همچنین قهوههای دیگر از جمله "قهوه لیبریکا" گوشه و کنار دنیا یافت میشود). تمام قهوههای باکیفیت دنیا و بخصوص آنهایی که بعنوان "تخصصی (speciality)" شناخته میشوند از گونه عربیکا هستند و یا به این گونه مرتبط هستند. به همین خاطر است که این نکته را روی پاکتهای قهوه بعنوان برگ برنده فروش میبینید. بهرحال نوع گونه، به تنهایی نمیتواند ضامن کیفیت باشد که به تبع آن قهوههای عربیکای درجه کیفی تجاری درصد بیشتری از بازار را به نسبت قهوه تخصصی به خود اختصاص میدهند. از آنجایی که نام عربیکا در دنیای قهوه تخصصی بسیار رایج شده، روی پاکتهای قهوه تنوع گونهای (زیر گونه) قهوهها نیز توسط کمپانیهای قهوه تخصصی ذکر شده است.
عربیکا ممکن است از سرزمینهای کوهستانی اتیوپی، جایی که بیشترین تنوع ژنتیکی زیرگونهای "قهوه عربیکا (C.arabica)" یافت میشود، نسبت داده شود. بازه طعمی در این گونه بصورت شگفتانگیزی متفاوت است که از تنوع زیرگونهها و ترکیب آنها با سایر عناصر زراعی برای ایجاد شاخصههای طعمی متمایز و متفاوت، ایجاد میشود.
براساس چیزی که در شجرهنامه مربوط به "قهوه یوجنیویدز (C.eugenioides)" خواهید دید، عربیکا از تبار قهوه روبوستا به شمار میرود و آن را به این دو گونه ذکر شده نسبت میدهند. قهوههایی پیوندی از روبوستا-عربیکا نظیر گونه کاتیمور (Catimor) وجود دارند که نتایج مرغوبی میتوانند حاصل کنند. گونه لمپیرا (Lempira) زیرگونهای از کاتیمور است که بصورت وسیعی در هندوراس کشت میشود.